dinsdag 3 mei 2011

Sales onderzoek in samenwerking met Erasmus Universiteit: De persoonlijkheidskenmerken van een goede verkoper

Het is bekend dat het screenen van kandidaten door middel van e-assessments veel geld bespaart én oplevert. De beste kandidaten worden uitgekozen om voor een bedrijf te komen werken en de minder geschikte kandidaten worden in een vroeg stadium afgewezen. Het voorspellen van werkgedrag is hiermee succesvol.

Maar hoe zit het met het werkgedrag van potentiële kandidaten bij beroepen rondom sales? TestGroup Consulting zal die vraag beantwoorden door onderzoek te doen naar de voorspellers van succesvol sales gedrag. Dit is hiermee het eerste onderzoek dat sales en werkgedrag combineert.

Sales onderzoek
‘Voorspellen of iemand goed kan verkopen, is een veel onderzocht thema onder wetenschappers, recruiters en assessment psychologen’, aldus Marieke Verstappen, medewerkster van TestGroup Consulting. ‘Terecht, want verkopers zijn belangrijk voor organisaties’. Het onderzoek van TestGroup Consulting richt zich op alle aspecten die te maken hebben met sales. Beroepen binnen sales kennen namelijk veel aspecten. Zo zijn er verschillende fases waarin een verkoper succesvol moet zijn om het werk gedaan te krijgen. Voorbeelden hiervan zijn plannen en organiseren, contact leggen en de deal maken. Door onderzoek te doen naar het werkgedrag binnen deze verschillende fases kan men beter selecteren. TestGroup Consulting heeft voor het sales onderzoek een compleet e-assessment gemaakt dat bedrijven kunnen gebruiken om de beste sales medewerkers aan te trekken.

Sales Type
Daarnaast betrekt TestGroup Consulting de vier verschillende Sales types in haar onderzoek. Een vraag die gesteld wordt is: Verschillen ‘farmers’ van ‘hunters’ qua persoonlijkheid? En, welk type is het meest succesvol? Op deze en meer vragen wordt getracht antwoord te geven in het assessment onderzoek van TestGroup Consulting.   

Over TestGroup Consulting
TestGroup Consulting is een uitgever van online assessment instrumenten en psychologische testen. De organisatie heeft zich gespecialiseerd in het toepassen van de laatste online technieken en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van online assesments. TestGroup Consulting is een organisatie met een vernieuwende blik op de toepassing van psychometrie en assessmenttechnieken binnen HRM. Het biedt professionele ondersteuning bij het ontwikkelen en selecteren van mensen in organisaties. De hoogwaardige Bridge assessment instrumenten zijn het fundament van de diensten van TestGroup Consulting. Voor meer informatie kunt u kijken op www.testgroup.eu. Indien u geïnteresseerd bent in het onderzoek naar werkgedrag onder sales verkopers kunt u mailen naar research@testgroup.eu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten